De Piepkes openen kinderdorp

Ook op onze tiende verjaardag willen we onze toekomst een extraatje aanbieden. De Piepkes (Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen) komen dan ook langs om Simmerdown en het kinderdorp te openen met hun concert "Door het hoge gras".
[meer info]

Vergeet je niet in te schrijven

Wil je genieten van de beste keuken uit verschillende werelddelen? (H)eerlijke gerechten worden bereid en aangeboden door sympathisanten uit verre continenten, in samenwerking met het LOI van Puurs, 11.11.11 en Oxfam Wereldwinkel. Inschrijven is noodzakelijk!
[Inschrijven? klik hier]

8 live-optredens op 1 dag

Op Simmerdown kan je dit jaar maar liefst 8 bands aan het werk zien. De headliner is ongetwijfeld Def P & Beatbusters. Rapper Def P van de Amsterdamse hiphopgroep Osdorp Posse en skaband Beatbusters stellen o.a. hun nieuwe EP voor.
[meer info]

8 projecten in de kijker

Van deze verjaardagseditie willen wij een topeditie maken om zo in schoonheid te eindigen. We nodigen alle organisaties uit om de gesteunde projecten nog een laatste keer in de verf te zetten op de festivalweide.
[meer info]

Simmerdown blaast 10 kaarsjes uit

Van deze verjaardagseditie willen wij een topeditie maken om zo in schoonheid te eindigen. We halen dan ook alles uit de kast: 8 muziekgroepen, tal van randanimatie, een reuze kinderdorp, een (h)eerlijk wereldbuffet en een knallende afterparty! Een waardig einde voor meer dan 10 jaar solidair feesten.

Tentoonstelling

CC De Kollebloem, Simmerdown en alle Noord-Zuid-partners van Simmerdown slaan de handen in elkaar voor een tentoonstelling met betrekking tot de gesteunde projecten. De tentoonstelling "samen solidair" loopt van vrijdag 26 juni tot en met vrijdag 3 juli in CC De Kollebloem. Ze wordt feestelijk geopend op vrijdag 26 juni. Allen van harte welkom!

Food & drinks

De vetbar biedt ook dit jaar weer onderdak aan Mama Suzie - die zorgt voor heerlijke Jerk Chicken - en de Fairtrade cocktailbar. Jamaicaanse keuken op zijn best voor de honger en mixmaster Paetus' werk voor de dorst!

Duurzaamheid

Respect voor mens en natuur, daar gaat ons eco-team voor!
[MEER INFO]

Dankjewel

aan de meer dan 150 vrijwilligers, de steeds talrijke bezoekers, de trouwe symphatisanten, artiesten, partners en ondersteunende overheden. Samen maakten we van Simmerdown een festival om trots op te zijn! DANKJEWEL!